Puhelin: +358445789388       Sähköposti: myynti@pyroten.fi

• FAQ •
Usein kysytyt kysymykset

Mitä minun pitää tietää tai tehdä ilotulitusnäytöksen ostamiseen liittyen? 

Vain ottaa meihin yhteyttä. Me kerromme kaiken tarpeellisen ja kysymme tarvittavat kysymykset, sekä vastaamme mahdollisiin kysymyksiinne. Olet meidän palveltavana.
 

Onko ilotulitusnäytöksen järjestäminen laillista ja sallittua ympäri vuoden? 

Kyllä on, kun Pyroten Oy järjestää näytöksen. Yrityksellämme on Tukesin lupa järjestää ilotulitusnäytöksiä ja maahantuoda ilotulitteita itsenäisesti. Teemme aina tarvittavat näytöskohtaiset ilmoitukset sekä tarvittavien lupien hankinnan kyseiselle ilotulitukselle.
 

Onko ilotulitusnäytöksen järjestämiseen meillä vakuutus? 

Pyroten Oy:llä on vakuutusyhtiöltä vastuuvakuutus, joka korvaa mahdolliset vahingot 1 000 000 (miljoonaan) euroon saakka.
 

Kuka siivoaa ilotulitteista aiheutuneet roskat? 

Me siivoamme. Se kuuluu palvelun hintaan.
 

Kuinka paljon etukäteen ilotulitus on tilattava? 

Lupa-asioiden vuoksi vähintään 14 vuorokautta etukäteen. Usein lupakäsittely on nopeampaa, mutta 14 vuorokautta takaa ehtimisen.
 

Kauanko ilotulitus voi kestää? 

Juuri niin kauan kuin asiakkaan kanssa sovitaan. Mikäli saamme vapaat kädet, suunnittelija tekee kestosta parhaan kokonaisuuteen sopivan ratkaisun. Tavallisin ilotulituksen kesto on 3-10 minuutia. Lyhimmillään esityksen kesto voi olla vain joitakin sekunteja, ja joskus pisimmillään jopa puoli tuntia. Kesto ei määritä suoraan hintaa vaan pikemmin ammuttavien ilotulitteiden määrä ja niiden arvo.
 

Mihin ilotulitusnäytöksen hinta perustuu? 

Ilotulituksen suurin kuluerä ovat itse ilotulitteet, joten pääasiassa ammuttavien ilotulitteiden arvo antaa suuntaa myös näytöksen hinnalle. Tämä vaikuttaa keskimäärin samassa suhteessa useisiin muihin kuluihin, kuten tarvikkeiden ja työajan määrään. Muita kuluja ovat lupakustannukset, vakuutukset, logistiset kustannukset sekä laitekustannukset.
 

Millä ammumme ilotulitteet? 

Sähköisellä laukaisujärjestelmällä, johon on siirretty tietokoneelta suunnitteluohjelmasta näytöksen suunnitelma ja aikakoodi. Joskus ilotulitusnäytös voidaan ampua myös “käsisytytyksellä” ilman sähköistä laukaisujärjestelmää, kun halutaan toteuttaa näytös sillä tyylillä, eikä sähkö ole välttämätöntä.
 

Millaisia ovat ilotulitusnäytösten sekä ilotulitteiden ympäristövaikutukset, eettisyys, roskat, entä historiassa aiheutuneet tapaturmat?

Aiheesta kirjoitettu TÄÄLLÄ. Totuus saattaa osaltaan yllättää.
 

Mitä referenssejä Pyroten Oy:llä on?

Salpausselän kisojen ilotulitus Lahdessa 2022 ja 2023 sekä 2024, alihankkijana Helsingin kaupungin uuden vuoden ilotulituksissa vuoden 2022 vaihtuessa, ilotulituksen suomenmestaruus 2021 “Pientulite SM” musiikki-ilotulituskilpailussa Hyvinkäällä, kolmena vuotena pyromusikaalit Iso-Britannian Suurlähetystölle Helsingissä, Huvivaltio Power Park päättäjäiset 2022 ja 2023 ja avajaiset 2023. sekä lukuisia muita ilotulituksia vuodenvaihteissa, syntymäpäivillä, häissä, kauppojen joulutapahtumissa, avajaistapahtumissa, itsenäisyyspäivänä, kaupunkien tapahtumissa sekä yritysten vuosijuhlissa. Musiikki-ilotulituksia eli pyromusikaaleja olemme järjestäneen noin saman verran kuin perinteisiä ilotulitusnäytöksiä. Hiljaiset ilotulitusnäytökset ovat murto-osa näiden määrästä, mutta niiden kysyntä on kasvanut.